w3c

w3c

  • Nowy

Betaina HCL + Pepsyna 650/150 mg x 100 kapsułek

ABHCL650-100
54,90 zł

Betaine HCL, Pepsyna 650/150 mg

Suplement diety 

Betaina 650 mg - przyczynia się do prawidłowego metabolizmu homocysteiny.
Pepsyna 150 mg - proteolityczny enzym soku żołądkowego

Betaina HCL + Pepsyna 650/150 mg x 100 kapsułek

54,90 zł

w3c

Ilość :

W magazynie

Zadaj pytanie
  Wysyłka

Darmowa wysyłka od 300zł

  Zwroty

Masz prawo do zwrotu produktu w ciągu 14 dni od odbioru.

Betaine HCL, Pepsyna 650/150 mg x 100

kapsułek

Suplement diety 

Betaina 650 mg
Pepsyna 150 mg

 

Składniki

1 kapsułka (porcja dzienna)

Chlorowodorek Betainy

Pepsyna 1:3000 MDP


650 mg

150 mg

 

 

 

Składniki: Chlorowodorek Betainy, Pepsyna 1:3000 MDPsubstancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza.

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia:1 kapsułka podczas posiłku.

Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.

 

Pepsyna- proteolityczny enzym soku żołądkowego, powstający z wytwarzanego w błonie śluzowej żołądka pepsynogenu. Reakcja ta zachodzi tylko w kwaśnym środowisku.
Pepsyna użyta w produkcie jest produkowana na terenie Unii Europejskiej, a dokładnie Wielkiej Brytanii.

Betaina - przyczynia się do prawidłowego metabolizmu homocysteiny.

Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 1,5 g. betainy dziennie. Źródłem betainy są także kiełki pszenicy czy buraki.

 

Betaina po raz pierwszy została odkryta w burakach cukrowych, i to właśnie jej nazwa pochodzi od łacińskiej nazwy (Beta Vulgaris).
Jest to związek chemiczny o charakterze organicznym, który zalicza się do wielkiej grupy betain. Jest pochodną glicyny – najprostszego aminokwasu białkowego, wpisującego się do grona 20 standardowych aminokwasów proteinowych. Jej postać to biały, krystaliczny proszek o temperaturze topnienia około 240oC, nietoksyczny nawet w wysokich stężeniach, doskonale rozpuszczalny w wodzie, a w żołądku przypomina działanie kwasu solnego (HCL).
Kwas solny (HCL) w żołądku jest naturalnie wytwarzany i wykorzystywany do trawienia pokarmów, o ile żołądek pracuje prawidłowo.

 

Kwas solny to jeden z najważniejszych czynników, które decydują o tym ile nasz organizm przyswoi składników odżywczych z jedzenia, które spożywamy każdego dnia.

 

Producent:

Medicaline Sp. z o.o.

Ostrówiec 150

05-480 Karczew

 

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: