w3c

Oddziaływanie preparatu |
Wskazania |
Dodatki do żywności E (gr. III) |
Obciążenie dodatkami do żywności Zaburzenia koncentracji / ADD ADHD Zespół Aspergera Spektrum autyzmu Po zabiegach stomatologicznych |
Dodatki do żywności E (gr. IV) |
|
Dodatki do żywności E (gr. V) |
|
Barwniki |
|
Lipofuscyny |
|
Konserwanty |
|
Azotyny, azotany |
|
Barwniki |
|
Salicylany |
|
Detergenty |
|
Ksenobiotyki |
|
Formaldehyd |
|
Obciążenia stomatologiczne |
|
Promieniowanie jonizujące |
Darmowa wysyłka od 300zł
Masz prawo do zwrotu produktu w ciągu 14 dni od odbioru.
Bardzo często występującymi obciążeniami pochodzącymi z żywności są słynne dodatki do żywności, tak zwane „E”, które obciążają zwłaszcza:
Chemicy zajmujący się żywnością podzielili setki tych substancji na pięć grup.
I grupa jest praktycznie całkowicie nietoksyczna.
II i III grupa są toksyczne bardzo rzadko.
Natomiast IV i V grupa to bardzo toksyczne substancje wpływające na wiele obszarów w ciele, między innymi na zaburzenia koncentracji.
Dlatego preparat Exadit skupia się na czwartej i piątej grupie.
W V grupie znajdują się substancje o charakterze rakotwórczym i mutagennym. Ustawodawstwo europejskie stara się zakazać te substancji pomimo sprzeciwu producentów żywności.
Pomimo tego, że dodatki do żywności spożywamy w większości potraw, dodatki do żywności pojawiają się w badaniu biorezonansem raczej sporadycznie. Zwykle nie można ich skojarzyć z żadną chorobą, ale coraz więcej badań wskazuje na zaburzenia behawioralne i koncentracji, m.in:
Dodatki do żywności obciążają układ odpornościowy, ponieważ substancje te muszą być usuwane z organizmu przez fagocytujące limfocyty oraz obciążają wątrobę, w której zachodzą procesy detoksykacji.
Dlatego też preparat Exadit nie jest preparatem samodzielnym i podawany jest zawsze jako uzupełnienie innych preparatów detoksykacyjnych w celu podniesienia ogólnej sprawności organizmu.
rty
ewr