w3c

w3c

Maślan Sodu 550mg (Kwas masłowy 170mg) x 100 kaps. Aliness

AMS550-100
39,90 zł

W pigułce

Maślan Sodu 550mg (Kwas masłowy 170mg) x 100 kaps. Aliness

39,90 zł

w3c

Ilość :

W magazynie

Zadaj pytanie
  Wysyłka

Darmowa wysyłka od 300zł

  Zwroty

Masz prawo do zwrotu produktu w ciągu 14 dni od odbioru.

Kwas masłowy dla zdrowia

Kwas masłowy powstaje naturalnie w organizmie w skutek fermentacji węglowodanów, głównie opornej skrobi. Posiada wiele cennych właściwości w szczególności dla jelit.

WŁAŚCIWOŚCI KWASU MASŁOWEGO:

  • potężnie antynowotworowy związek chemiczny produkowany przez dobre bakterie
  • niezastąpiony w przypadku zespołu nieszczelnego jelita (ZNJ), a pośrednio chorób autoimmunologicznych, których jest częstą bezpośrednią przyczyną
  • stanowi ochronę i budulec energetyczny dla jelit. Jak nazwa wskazuje – działa na nie jak „masło” regenerując nierówną ich śluzówkę, uchyłki Mercela, a jednocześnie „łatając” jej nieszczelności
  • stymuluje rozrost flory bakteryjnej, ograniczając jednocześnie rozrost niepożądanych bakterii jelitowych z rodzaju coli, Salmonella, czy Campylobacter
  • łagodzi przewlekłe biegunki i zaparcia

 

OBJAWY NIEDOBORU KWASU MASŁOWEGO:

  • problemy z jelitami
  • zespół nieszczelnego jelita (ZNJ)
  • Zespół jelita drażliwego (IBS)
  • Wrzodziejące zapalenie jelita grubego (WZJG)
  • problemy z regeneracją śluzówek (np. żołądka)

Powiązane artykuły

Kwas masłowy i mikrokapsułkowanie

W przypadku kwasu masłowego istotną kwestią jest, aby nie został on rozpuszczony w żołądku, a dotarł w całości do jelit, gdzie ma czynić swoją rolę. Podobnie jest w przypadku dobrej jakości probiotyków. Aby zadbać o biodostępność w tym obszarze producenci stosują tzw. „mikrokapsułkowanie”.

Zastosowanie technologii mikrokapsułek, w przeciwieństwie do standardowych form kwasu masłowego, zabezpiecza przed całkowitym uwolnieniem produktu w górnym odcinku przewodu pokarmowego (żołądku) i pozwala na bezpośrednie dostarczenie go do jelita cienkiego i grubego.

Czystość produktu

Zwracaj uwagę na to, czy firma wydaje stosowne świadectwa jakości. 90% rynku zalewają produkty niewiadomego pochodzenia produkcyjnego. W najlepszym wypadku po prostu nie działają, w gorszym - trują nas szkodliwymi dla zdrowia domieszkami.

Osobiście mam zaufanie wyłącznie do firm, które regularnie badają swoje produkty pod kątem zanieczyszczeń i toksyn i wydają do tego stosowne atesty.

 

SPECYFIKA PRODUKTU ALINESS:

Skażenie preparatów witaminowych

Mike Adams i Hulda Clark przebadali wiele suplementów i w swoich książkach piszą wprost, że „90% preparatów witaminowych na rynku jest poważnie zanieczyszczona. Skażenie opiewa głównie o solwenty (rozpuszczalniki), metale ciężkie i lantanowce. Na dłuższą metę preparaty te wyrządzają więcej szkody niż pożytku. W rezultacie zakwaszają cały organizm, a wiadomo, że walczymy na co dzień o przeciwny efekt.”

Gdy w grę wchodzą suplementy, nie uznaję kompromisów. Albo kupujesz dobrej jakości produkty, albo lepiej zrezygnuj z suplementacji. Więcej szkody wyrządzisz sobie spożywając toksyny wraz z taką zanieczyszczoną „witaminą”, aniżeli dostarczysz substancji czynnej. Jeśli chodzi o suplementy naprawdę płaci się za jakość.

 

Kraj pochodzenia

Dość istotny w kontekście suplementów jest kraj pochodzenia składników danego produktu. Jeśli sprowadzane są one z Chin, raczej nie ma co liczyć na dobrą jakość. Ziemia w Chinach jest tak zanieczyszczona, że nie ma tam metra sześciennego, aby wyprodukować zdrową żywność, nie wspominając o suplementach.

Kraj pochodzenia składników może być więc dobrym wyznacznikiem jakości danego produktu, choć oczywiście nie można też uznać tego za regułę, bo jak wszędzie mogą zdarzać się wyjątki.

ZALECENIE PRODUCENTA: 1 tab. 2 x dziennie (2 x 550 mg)

ZALECENIA EKSPERTÓW: -

SPOSÓB PRZYJMOWANIA: w trakcie lub po posiłku

PORA DNIA: rano i wieczorem

CZAS KURACJI: minimum 3 miesiące

PRZECIWWSKAZANIA:  

  • uczulenie na maślan sodu
  • dzieci z zaburzeniami połykania lub w sytuacji, gdy połykanie kapsułek sprawia trudność.

WSPÓŁDZIAŁANIE: -

ANTAGONIZM: -

Uwagi

Źródła maślanów w diecie

Kwas masłowy jest naturalnie produkowany przez organizm w jelicie grubym.

W diecie występuje w nieznacznych dla zdrowia ilościach, m.in. w produktach takich jak:

  • masło
  • twarde sery (np. Parmezan)
  • mleko (zwłaszcza kozie i owcze)
  • jogurty
  • śmietana
  • kiszona kapusta
  • kiszone ogórki
  • fermentowane produkty sojowe

Nazwa: Maślan Sodu 550 mg (Kwas masłowy 170 mg)
Zawartość: 100 kaps. VEGE
Producent: Aliness
Kraj pochodzenia: USA
Data ważności: 10.2017

Składniki

Składniki 1 kapsułka 2 kapsułki (porcja dzienna)

Maślan sodu

w tym kwas masłowy

550 mg

170 mg

1100 mg

34 mg

*RWS % - Dzienna referencyjna wartość spożycia

 

SKŁAD KAPSUŁKI: sól sodowa kwasu masłowego (maślan sodu) w postaci mikrokapsułek dojelitowych, otoczka mikrokapsułek (kwas stearynowy roślinny), otoczka kapsułki vege (hydroksypropylometyloceluloza).

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: